Advertorial
Naar de cloud? Check de beveiliging!

Naar de cloud? Check de beveiliging! (Foto: aangeleverd)
Er is nauwelijks nog een organisatie te vinden die (delen van) haar ICT niet heeft uitbesteed. Het is nog veel minder goed gebruik om de partij aan wie we uitbesteden actief te controleren. Bijvoorbeeld als het gaat om hoe die partij omgaat met beveiliging.
Vandaag de dag hebben we vrijwel alles gedigitaliseerd. We verwachten een hoge mate van flexibiliteit en transparantie tegen de laagst mogelijke kosten. Standaardiseren en uitbesteden vormen sleutelbegrippen in deze ontwikkeling. ICT dienstverleners spelen natuurlijk in op deze behoefte met compacte ‘all-in’ proposities ‘in de cloud’. Vrijwel zonder uitzondering leeft de overtuiging, dat met dat uitbesteden ook de verantwoordelijkheid voor de informatieveiligheid is uitbesteed. “Dat zullen ze toch wel goed geregeld hebben neem ik aan…”
De slager en zijn vlees
De continuïteit van bedrijfsprocessen staat bij privacy incidenten en digitale hacks vaak meteen op het spel. Daarbij is cybersecurity complexe materie en zijn experts schaars. Dat alles staat van haaks op het business model en het specialisme van ICT service providers. Waarom laten we outsourcingpartijen dan toch over zichzelf verklaren dat ze veilig zijn?
Als u een goede regie wilt kunnen voeren op uw outsourcingpartij, dan hoort daarbij ook het meten van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en de borging van de integriteit van de data. U blijft tenslotte zelf eindverantwoordelijk (en zelfs bestuurlijk aansprakelijk) voor een datalek. Door security monitoring, detectie en Incident Response uit te besteden aan een onafhankelijke partij, borgt u de regie op uw outsourcingpartij. Uitvoering en controle worden gescheiden.
Samenwerken:
betere response
Outsourcing en Hostingbedrijven zien dit zelf ook. Daarom mogen we een groeiend aantal van hen rekenen tot onze klantenkring. Northwave helpt outsourcingsbedrijven bij het behalen van hun security certificeringen zoals ISO 27001 en het beheren van 24*7 Monitoring & Detectiesystemen en Incident Response & CERT diensten.
In die samenwerking zit voor alle partijen een belangrijke meerwaarde. Door deze samenwerking goed in te regelen en scherp te houden, profiteren alle klanten van zowel een onafhankelijk vier ogen principe als een adequate response bij cyber incidenten. Tegen een scherpe prijs. En daar is iedereen bij gebaat.
Wanneer u meer inhoudelijk wilt weten over outsourcing en beveiliging én wilt weten wat u te doen staat en hoe u dat slim aanpakt, schrijf u dan in voor de training MKB Security Officer.
Artikel geplaatst op: 29 augustus 2017 - 17:03

Gerelateerd

Delen