Van beveiligen tot en met duurzaam verwarmen

Barry Gaal, directeur van Elektropartners. (Foto: Bertil van Beek)
Het is een vicieuze cirkel gebleken: de afgelopen jaren werd de ene app na de andere gelanceerd en daarbij verdubbelde jaarlijks de data die we met elkaar opslaan. En uit de wens om al die data te beveiligen en te rangschikken, ontstonden weer nieuwe apps. Elektropartners uit Heerhugowaard bedacht een slimme oplossing: de alles-in-één-app EPSlim.
Het klinkt een beetje gek: er is een app voor nodig om het app-leed uit de wereld te helpen. Barry Gaal, directeur van Elektropartners, moet er zelf ook om lachen. Hij bedacht EPSlim, de alles-in-één-app, nadat zijn klanten - ondernemers - steeds vaker klaagden over de hoeveelheid apps, die zij gebruiken om dagelijkse handelingen te verrichten. De app is sinds begin januari van dit jaar op de markt.
Gaal: "Ik snap dat sommige mensen een beetje verbaasd zijn, maar voor wie op dit moment verdrinkt in de elektronica in zijn bedrijf of huis, die snapt precies waar dit over gaat. Denk maar eens na waar we allemaal een app voor gebruiken tegenwoordig, dat gaat heel ver. Beveiligde hekwerken openen en sluiten, beveiligde sproei-installaties aan en uitzetten, het alarm en vergrendelde secties in verzorgingstehuizen en kantoorpanden. En wat te denken van muziek via iTunes of Spotify in verschillende ruimtes, zonwering, de temperatuur instellen. Nog even en we doen alles via een app."
Vraag is groot

De EPSlim-app is de eerste app die alle domotica van de besturings-apps aan elkaar koppelt, waardoor klanten nog maar één app hebben waarmee ze alles kunnen doen. Een slimme innovatie, voor wie bedenkt dat er per dag honderden nieuwe apps in de wereld worden gemaakt, die stuk voor stuk op de markt verschijnen. ‘We zijn nog maar net bezig en de vraag is groot. Niet alleen in West-Nederland, maar tot en met Brussel aan toe. We hebben de app al in gebruik bij diverse bioscopen, restaurants in Amsterdam, verzorgingshuizen en hotels. Ja, de vraag is groot. Particulieren hebben ook interesse. In ons kantoor hebben we een demonstratieruimte, waar we laten zien hoe de app werkt. Tevens draait onze eigen kantoor ook op de EPSlim-app, zien doet geloven, dat is op dit moment zeker zo. We hebben een goed verhaal in een duurzaam pand met 100 zonnepanelen op het dak, er komt bij ons geen gas binnen, alles gaat op elektra, bamboe-kozijnen, warmte en koude-opslag. Mensen zien dat wij duurzaam bezig zijn. Het gaat om meer dan een app. Het is niet alleen een slimme gadget, het is ook een duurzame app. Die gedachte past bij onze filosofie.’
Bewijs

Barry Gaal nam Elektropartners tien jaar geleden van zijn vader over en breidde snel uit van 30 werknemers naar 85. Inmiddels bestaat het familiebedrijf al meer dan vijftig jaar en is het traditionele installatiebedrijf uitgegroeid tot een 'system integrator',. ‘We doen alles waar een draadje aan zit, dat kun je geen installateur meer noemen. De EPSlim app is daar het bewijs van Hij vervolgt: "In 2010 hebben we onze dienstverlening uitgebreid met Protectiepartners. Een bedrijf dat zich focust op elektronische beveiliging."
Protectiepartners staat borg voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit vindt men terug in de bedrijfsambitie ‘Focus op veiligheid!’ Protectiepartners werkt voor zowel zakelijke eindgebruikers, de overheid, defensie, aannemers als voor particulieren. Protectiepartners heeft hiervoor ook alle certificeringen.
Producten op maat

Geen situatie is dezelfde en opdrachtgevers stellen uiteenlopende eisen aan hun beveiliging. De beveiliging van een object van het Ministerie van Defensie vraagt een andere benadering dan de beveiliging van een school. Daarom levert Protectiepartners diensten en producten op maat. De kennis en ervaring daarvoor zijn in huis. Het gehele proces van advisering, ontwerp, installatie, beheer en onderhoud wordt bij voorkeur in eigen hand gehouden. Protectiepartners is volledig gecertificeerd en voldoet aan de erkenningsregelingen die er zijn voor beveiligingsbedrijven. Daarnaast zijn alle medewerkers gescreend en in het bezit van een door de politie afgegeven verklaring van betrouwbaarheid. Dit houdt in dat Protectiepartners kwaliteit levert en dat de medewerkers betrouwbaar en vakkundig zijn.
Artikel geplaatst op: 25 februari 2015 - 10:14

Gerelateerd

Delen