column
Smartkey

Innovatie en intelligentie
Sinds dit seizoen rijdt AZ in auto’s van Dusseldorp BMW. Toen ik afgelopen juni mijn nieuwe autosleutels in mijn handen gedrukt kreeg, moest ik even goed kijken. Niet zomaar een sleutel, maar een smartkey. Deze futuristische sleutel bevat een scherm, waarmee ik de auto op afstand kan bedienen en controleren. Ook wees een medewerker van Dusseldorp mij erop, dat ik de BMW-app kon installeren. In de app, maar ook op de sleutel, kan ik de status van mijn tank, de conditie van de banden en het klimaat in de auto in één oogopslag zien.
Die innovatie is geweldig om te zien. Zo kunnen de auto’s onder meer zelf inparkeren en zijn ze met de sleutel op afstand te bedienen. We zijn trots dat we deze verbintenis met Dusseldorp zijn aangegaan. Twee sportieve A-merken die tevens innovatief zijn ingesteld. Dat bindt ons. Want niet alleen buiten en naast het veld wordt er steeds meer geautomatiseerd, ook op veld blijven we innoveren.
Bij AZ zijn we elke dag op zoek naar ontwikkeling en vernieuwing. Daar worden we sinds dit seizoen nog meer in voorzien dan de voorgaande jaren. Zo hebben we onder andere alle eredivisieclubs hebben een deal met elkaar gesloten om data collectief te gaan delen. In alle stadions hangt gloednieuwe apparatuur die allerlei bewegingen registreren. Bewegingen met én zonder bal worden nu in een data uitgedrukt. Alle clubs ontvangen na de wedstrijd positionele, fysieke en technische data van alle spelers op het veld.
Om die berg data in je voordeel te gebruiken, moet je slimme systemen bedenken. Bij AZ beschikten we al over data van onze eigen spelers aan de bal, maar nu beschikken we ook over data van de spelers zonder bal. Daar kunnen we nog meer informatie uithalen. Alle clubs beschikken over de databerg, dus bij AZ moeten we een manier vinden om de concurrentie een stap voor te blijven. We vissen de data eruit waar wij behoefte aan hebben. Hoe we dat precies doen, is steeds opnieuw de uitdaging. De sleutel naar succes zit in innovatie en intelligentie. Met slimme mensen slimme systemen creëren om in één oogopslag te zien wat er echt toe doet: een smartkey naar succes.
Robert Eenhoorn
Directeur Algemene Zaken AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk
Artikel geplaatst op: 21 oktober 2018 - 17:42

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: