column
De deal gaat niet door!

Zorgvuldigheid
Het is één uur ‘s nachts. De ondernemer kan niet slapen. Morgen zou de koopovereenkomst getekend worden van de verkoop van zijn bedrijf. Afgelopen tijd zijn er onderhandelingen geweest en morgen zou men tekenen. De ondertekening gaat alleen niet door. Wat is er fout gegaan?
Alle afspraken over de transactie waren duidelijk en werden vastgelegd in een overeenkomst. Echter, een dag voor de ondertekening ontvingen we de overeenkomst met veel nieuwe bepalingen die niet afgesproken waren. Erg vervelend, maar het gebeurt vaker. Onder tijdsdruk extra bepalingen opnemen ten gunste van de koper, waarbij men hoopt dat de verkoper dit accepteert omdat de volgende dag getekend wordt. We hadden het die nacht tijdig gesignaleerd en ondertekening geannuleerd. Eerst moest dit uitgesproken worden. Doodeng vond onze klant deze beslissing. De deal moest doorgaan!
Door onze jarenlange ervaring bij transacties zijn de 'dirty tricks' bekend. Daar moet je tegen bestand zijn. Dit zijn de momenten dat emoties bij de ondernemers hoog oplopen. Zorgvuldigheid in het overnameproces is belangrijker dan snelheid. Het wordt vaak gebruikt als onderhandelingsargument, maar vaak is het geen noodzaak. In onderhavig geval heeft de ondernemer twee weken later alsnog getekend, nadat de nieuwe bepalingen alsnog uit de overeenkomst verwijderd waren.
Pieter van den Berg
Partner
Sophista fusies & overnames
Robijnstraat 20, Alkmaar
tel. 72 540 80 10
info@sophista.nl
Artikel geplaatst op: 08 september 2018 - 12:51

Gerelateerd

Delen