column
Groei

Het gaat niet om wat je zegt,
maar om wat je doet
Groei vereist persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat onze staf, spelers en personeel bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Bij AZ triggeren we dat door nieuwe ervaringen en een inspirerende omgeving te bieden. Iedereen, in elke laag, kan zijn steentje bijdragen aan de groei van de organisatie. De belangrijkste factor is dat je het voorbeeld bent voor de persoon tegenover of naast je. Het gaat daarin niet om wat je zegt, maar om wat je doet. Dan creëer je een omgeving waarin je weet wat je van elkaar kunt verwachten, want een theorie zonder praktijkvoorbeeld is slechts een wens.
We zijn bij AZ bij het eerste elftal in de jeugdopleiding dagelijks bezig met spelers die beter willen worden. Als je het AFAS Trainingscomplex betreedt, zie je al gauw een training in volle gang met op links een individu die uitleg krijgt over zijn techniek en op rechts de groep die een oefening afwerkt. Maar ook in het minder zichtbare deel van AZ, namelijk binnen de organisatie, zijn we elke dag bezig om het personeel het klimaat te bieden waarin het individu zich kan ontwikkelen. Groei staat bij ons hoog in het vaandel. Van individuele groei, groeit ook de organisatie.
Zoals we willen dat spelers hun doelen stellen en hard trainen om beter te worden, zo vragen we dat ook van het personeel. Al die persoonlijke doelen werken toe naar het gezamenlijke doel. Dat doel kan voor elk individu anders zijn, een communicatiemedewerker zal logischerwijs niet hetzelfde doel hebben als een spits of een trainer, maar het groeiproces en de winst voor de organisatie blijft in de kern hetzelfde. Sterker nog, een speler die in een ontwikkelingsproces zit, leert meer van iemand die in hetzelfde groeiproces zit, dan van zijn theoretische adviezen. Een speler zal dan ook sneller iets van iemand aannemen die zich daarin kwetsbaar opstelt. Leren van elkaars ervaringen geldt op alle niveaus. Een goede trainer, werknemer of leidinggevende stopt nooit met leren.
Je kunt groei realiseren door personen de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen. Dat hoeft niet altijd binnen de organisatie gebeuren. Integendeel. We maken graag ruimte om personeel cursussen, congressen en seminars te laten volgen. Zowel in tijd als in budget. We worden er uiteindelijk allemaal beter van als de personen in alle gelederen van een organisatie groeien, want dan groeit de organisatie automatisch mee. Onze lerende organisatie groeit niet alleen op het veld, maar ook door de groei en ontwikkeling die binnen alle lagen van de organisatie plaatsvindt.

Robert Eenhoorn
Directeur Algemene Zaken AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk
Artikel geplaatst op: 18 april 2018 - 17:42

Gerelateerd

Delen