Nieuwe Ford Transit Custom leverbaar vanaf maart 2018
Nieuwe looks, nieuwe opties en nieuwe mogelijkheden

De nieuwe Ford Transit Custom is leverbaar vanaf maart 2018. (Foto: aangeleverd)
De Transit Custom die in 2012 werd geïntroduceerd, is snel uitgegroeid tot de best verkopende bedrijfswagen van Ford in Europa. Het was het eerste model van Ford uit de volledig nieuwe en uitgebreide Transit-range - die later werd uitgebreid met de Transit Courier, de Transit Connect en de grote Transit-modellen - en heeft er in belangrijke mate voor gezorgd dat Ford in 2015 en 2016 het bestverkopende bedrijfswagenmerk van Europa was.
De nieuwe Transit Custom biedt bestuurders van bedrijfswagens uitgebreide assortiment varianten, waaronder twee verschillende dakhoogten en wielbasissen, een ruime keuze uit GVW’s variërend van 2,6 ton tot 3,4 ton met een laadvermogen van maximaal 1450 kg, en bestelauto-, combi- en dubbele cabine carrosserievarianten. Leverbaar vanaf maart 2018.
De nieuwe Transit Custom beschikt over een dynamisch nieuw front, met een vergelijkbaar design-DNA als de nieuwste personenauto’s van Ford; een hoog gemonteerde trapezevormige grille en slanke koplampen. Op de duurdere modellen zijn geavanceerde koplamptechnologieën beschikbaar met karakteristieke nieuwe LED-dagverlichting en met krachtige BI- Xenon-koplampen. Het nieuwe toonaangevende design biedt met maximaal 25 liter opbergruimte alleen al in het dashboard de meeste opbergmogelijkheden in het interieur. Het dashboard bevat namelijk drie gemakkelijk te openen vakken aan de bovenkant voor klemborden of mobiele apparaten en een royaal handschoenenkastje voor A4-hangmappen in het onderste afgesloten compartiment.
Keuze uit vermogens

Voor de bestuurder zijn de nieuwe displays en bedieningspanelen ontworpen voor een verbeterde ergonomie en meer gebruiksgemak. De luxere uitrustingniveau’s zijn voorzien van een zwevend, op een tablet geïnspireerd 8”-kleurentouchscreen met het SYNC 3-communicatie en entertainmentsysteem van Ford.Met SYNC 3 kunnen Transit Custom-bestuurders audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen, en hun aangesloten smartphones gebruiken door middel van eenvoudige spraakopdrachten in spreektaal. Bestuurders hoeven enkel op de knop te drukken en te zeggen: “Ik heb brandstof nodig”, “Ik heb zin in koffie” of “Zoek een adres”, en het systeem zoekt en vindt tankstations, cafés in de buurt of de locatie van hun nieuwe werkplek. Het systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.
De nieuwe Transit Custom wordt aangedreven door de hypermoderne Ford EcoBlue-dieselmotor die in 2016 zijn opwachting maakte. Met een keuze uit vermogens van 105 pk, 130 pk en 170 pk bieden de geavanceerde nieuwe motoren aanzienlijk lagere eigendomskosten en hoge prestatievoordelen in vergelijking tot de vorige 2.2-liter dieselmotor met een tot 13 procent lager brandstofverbruik en 20 procent meer koppel bij lage snelheden. Voor klanten die op zoek zijn naar ultieme productiviteit en zuinigheid is het vernieuwde model leverbaar met een nieuwe ECOnetic-variant met een CO2-uitstoot van 148 g/km en een verbruik van slechts 5,7 l/100 km,* een verbetering van maar liefst 6 procent in vergelijking met het zuinigste actuele model. De nieuwe generatie Transit Custom is de voorloper op de volgende grote innovatie van Ford bij bedrijfswagens; de introductie van de Plug-in Hybrid (PHEV)-uitvoering in 2019. Met een grote accucapaciteit zal de Transit PHEV zijn ritten in de stad emissievrij kunnen afleggen. Naast de elektromotor kan de Transit PHEV optioneel worden aangedreven door de 1.0 EcoBoost benzinemotor die in zijn klasse al zes jaar op rij tot ‘Engine of the Year’ werd uitgeroepen.
Meer informatie: www.dekkerautogroep.nl
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 18:10

Gerelateerd

Delen