column  INretail - Jan Meerman: We houden het gas erop

Daar wordt ons land pas echt beter van!
Terwijl het land gewoon doorgaat, zijn ze in Den Haag nog wel even bezig om een nieuwe regering te vormen. De kans op een centrumrechtse coalitie lijkt groot. In de aanloop naar de verkiezingen kwam het mkb goed aan bod. Politici struikelden bijna over de aanprijzingen: het MKB is de banenmotor van Nederland, het is de ruggengraat van de economie, ondernemers zijn enorm belangrijk. Dat soort woorden en oneliners. We werden zowat doodgeknuffeld. Dank voor zoveel lof.
Nu de verkiezingen voorbij zijn, wil ik veel van die beloftes graag terugzien in de afspraken van het nieuwe regeerakkoord. Dat geeft zekerheid dat zaken ook echt worden uitgevoerd. Met alleen mooie praatjes komen we niet veel verder. Er moet boter bij de vis in Den Haag.
Prioriteit moet er zijn voor de aanpassing van de verplichte loondoorbetaling bij ziekte. Ook onderdelen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) moeten stevig worden aangepakt. Denk aan zaken rond ontslag, de transitievergoeding, het verlengen van arbeidscontracten en flexibel werken.
Ook de aantrekkelijkheid van binnensteden en dorpskernen hebben Haagse aandacht nodig. De plannen zijn klaar. Dit moet absoluut in het regeerakkoord komen. Ik snap dat de politieke voormannen en -vrouwen en hun gevolg de komende tijd vooral met zichzelf bezig zijn en dat het qua dadendrang in Den Haag nu in de ganzenpas gaat. Maar dat geldt niet voor INretail. Wij houden het gas er op.
We verstevigen de relatie met kamerleden die we al kennen. En we gaan de nieuwkomers, die 23 maart op hun post in de Tweede Kamer zijn geïnstalleerd, helpen om onze branches goed te leren kennen. We voorzien ze van kennis, feiten en cijfers en nodigen ze uit voor werkbezoeken. Zo leren ze dat groei in retail nog beter mogelijk wordt door als politiek een passend ondernemersklimaat te helpen creëren. Dáár wordt ons land pas echt beter van!
Jan Meerman
Algemeen directeur
INretail

Artikel geplaatst op: 01 mei 2017 - 11:58

Gerelateerd

Delen