column
Cultuuropvolgers

Normen en waarden van AZ in DNA
Toen ik laatst de televisie aanzette, viel ik in het nieuwe programma van Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck, De Opvolgers. Een programma over familiebedrijven die hun kinderen klaarstomen voor de overname van het bedrijf. Hun opvolgers.
Ze kijken kritisch naar de beleidsvoering, de normen en waarden van de familie en de vertaling van die kernwaardes in het bedrijf. Dat begint al van jongs af aan. Het wordt de kinderen met de paplepel ingegoten.
Opleiden is dus een belangrijk thema. Een parallel met het Nederlands voetbal: wij zijn een opleidingsland. Bij AZ is dat er niet minder om. We houden ons dagelijks bezig met het opleiden van jonge spelers, met als doel dat zij het eerste van AZ halen. Zij zijn de bewakers van de clubcultuur.
Cultuur bewaken wil overigens niet zeggen dat we niet open staan voor verandering. We hechten alleen wel waarde aan binding en gevoel bij de club. We staan open voor verandering, alleen moet het wel passen binnen de visie en de cultuur. Wanneer de kern van de cultuur krachtig en herkenbaar is, is het tevens ook makkelijker voor de zijinstroom om zich daaraan te conformeren. Bij AZ willen we blijven groeien, zonder dat we de continuïteit in gevaar brengen, dat is het devies. En dus niet ingrijpend veranderen.
Spelers die een groot deel van hun opleiding genieten bij AZ, leren alle lagen van de club kennen. Om zo de normen en waarden van AZ in hun DNA te krijgen. Ze leren de cultuur van de club van binnenuit kennen. Opgroeien met dezelfde normen en waarden schept een verwachtingspatroon van gedrag, handelen en communiceren. Wanneer zij dan op het grootste platform eindigen, AZ-1, leveren we authentieke, mondige en sociale spelers met spelintelligentie af. Zij zijn de opvolgers.
Robert Eenhoorn
Directeur Algemene Zaken AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk
Artikel geplaatst op: 07 september 2018 - 17:42

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: