Opleiden van werknemers is investering

Er zijn werkgevers die vermoeid zuchten als een werknemers het verzoek indient voor een opleiding: dat gaat veel geld kosten. Maar een gerichte opleiding kan juist een investering zijn en werkgevers enorm veel opleveren.
Het opleiden van personeel is een investering. (Foto: Shutterstock)

Verschillende deskundigen stellen dat een verstandig gekozen opleiding zich vaak dubbel uitbetaald. In technische beroepen gaan de ontwikkelingen tegenwoordig zo snel dat geregeld bijspijkeren van werknemers het minimaal noodzakelijke is. Wanneer werknemers kennis van zaken hebben, functioneren zij ook beter. Daarnaast kan een cursus ‘omgaan met klanten’ of ‘time-management’ ook nuttig zijn. Of het leren omgaan met bekende Office-programma’s als Word en Excel.
Binding
Gebleken is ook, dat personeel het waardeert wanneer de werkgever ruimte biedt voor opleidingen. De motivatie neemt toe en daardoor ook de binding met het bedrijf. Dat komt weer ten goede aan de sfeer in de organisatie en dat geeft een goed imago naar de ‘buitenwereld’. Derden zullen een bedrijf dat structureel investeert in de kwaliteit van het personeel, positief beoordelen. Opvallend is dat personeel een plezierige werksfeer prefereert boven hogere salarissen.
Natuurlijk bestaat de kans dat gekwalificeerd personeel de blik op het voortzetten van de carrière richt, maar daar staat tegenover dat sollicitanten zich graag willen conformeren aan een bedrijf dat wil investeren in haar medewerkers. Goed opgeleid personeel zorgt er bovendien voor dat werknemers flexibel inzetbaar zijn in de organisatie. En dat vergroot de veerkracht van het bedrijf. Personeel zal sneller geneigd zijn innovaties te omarmen en mee te bewegen bij veranderingen in de markt.
Artikel geplaatst op: 31 maart 2018 - 12:23

Gerelateerd

Delen