'Traag internet en het bedrijfsleven gaan niet goed samen'
Glasvezel buitengebied Medemblik stap dichterbij

v.l.n.r. Jan Voesten (directeur FiberNH), Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik) en André Doggen (directeur FiberNH). (Foto: Theo Annes)
Gemeente Medemblik heeft met glasvezelexploitant FiberNH een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Hierdoor is er een concreet aanbod voor de bedrijven in het buitengebied, die nu nog een gebrekkige internetverbinding hebben.
Het buitengebied van Medemblik kampt al jaren met een slechte internetverbinding. Wethouder Harry Nederpelt: “Traag internet en het bedrijfsleven gaan niet goed samen. Met de komst van glasvezelinternet zullen deze problemen tot het verleden behoren."
FiberNH legde al eerder een succesvol glasvezelnetwerk aan in de Noordoostpolder en is nu officieel als preferred partner benoemd. Een belangrijke voorwaarde uit de samenwerkingsovereenkomst is de financiering. FiberNH zet definitief de schop in de grond wanneer minimaal vijftig procent van de achthonderd aansluitingen zich vooraf registreert.
Dure aangelegenheid

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een dure aangelegenheid. Vandaar dat de aanleg niet zonder bijdrage van het bedrijfsleven en de inwoners mogelijk is. Afnemers van het toekomstige snelle internet krijgen de keuze om bovenop het abonnement maandelijks een vastrechttoeslag te betalen (20 euro) of deze éénmalig af te kopen (1.950 euro). De snelheden die FiberNH op hun netwerk garanderen variëren in verschillende abonnementsvormen tussen de 150 en de 1.000 MBit/s. Glasvezelinternet zal naast de snelheid ook bijdragen aan een stabiele verbinding die klaar is voor de toekomst.
FiberNH heeft de intentie om in meerdere gemeentes in de provincie Noord-Holland het buitengebied te voorzien van glasvezelinternet. De gemeente Medemblik is de eerste gemeente die van start gaat met FiberNH.
Artikel geplaatst op: 26 maart 2018 - 21:05

Gerelateerd

Delen