De Burg Groep wil in 2035 volledig energieneutraal opereren
Aantal maatregelen met behulp van provinciale subsidie

De Burg Groep wil in 2035 volledig energieneutraal opereren. (Foto: aangeleverd)
Gedeputeerde Jaap Bond bezocht recentelijk De Burg Groep in Heerhugowaard, de Noord-Hollandse producent van onder meer De Burg Natuurazijn. De Burg Groep heeft haar pand in Heerhugowaard ingrijpend verduurzaamd. Een aantal van die maatregelen zijn met behulp van een provinciale subsidie genomen. Naast azijn produceert De Burg Groep ook vruchtensiropen (de enige echte Ranja), reinigingsmiddelen en producten om de auto ijsvrij te houden of te maken. Deze producten staan onder allerlei merknamen in keukenkastjes in heel Europa.
De Burg Groep wil in 2035 volledig energieneutraal opereren en dat is nu al zichtbaar op het Europese hoofdkantoor in Heerhugowaard. Bond was zeer onder de indruk van de duurzame maatregelen die De Burg heeft genomen. “Hier worden prachtige natuurproducten gemaakt op een zeer duurzame manier. Ook heeft deze ondernemer kans gezien om zijn productie te vervijfvoudigen op dezelfde oppervlakte. De Burg Groep is een prachtig voorbeeld van hoe ondernemen er in de toekomst uit komt te zien”, aldus de gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland. “Daarnaast investeert het bedrijf in het intensiveren van hun bestaande locatie door het toepassen van nieuwe acetators (de grootste van europa In deze acetator vindt het feitelijke fermentatie proces plaats voor de azijnbrouwerij.) en het volledig automatiseren van de warehousing.
Duurzame maatregelen

De Warmte-koudeopslag, de ledverlichting, de geïsoleerde gevels en het triple glas heeft De Burg Groep gerealiseerd met behulp van de provinciale subsidieregeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen, kortweg HIRB. Tijdens de lopende coalitieperiode stelt de provincie jaarlijks ruim drie miljoen euro beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden voor ondernemers. Met deze subsidie stimuleert de provincie ook het nemen van duurzame maatregelen zoals zonnepanelen op bedrijfspanden, oplossingen voor waterberging of het verbinden van (afval)stromen. Meer informatie over deze regeling staat op de website van de provincie Noord-Holland.
Artikel geplaatst op: 10 maart 2018 - 17:33

Gerelateerd

Delen