Pak uit met inpakken: het kerstpakket
Traditie met fiscale voordelen voor ondernemers

Pak uit met inpakken: het kerstpakket. Traditie met fiscale voordelen voor ondernemers. (Foto: aangeleverd)
Kerst. Hét moment om medewerkers te belonen voor hun onvoorwaardelijke inzet. Personeel brengt kosten met zich mee, kosten die als het goed is zichzelf terug verdienen. Goed personeel is uitermate belangrijk om een bedrijf te laten groeien en bloeien.
Het is belangrijk om te investeren in personeel, salaris, studiemogelijkheden, maar ook zo af en toe een extraatje voor de medewerkers. De maand december leent zich daarvoor bij uitstek. Kerst en de jaarwisseling zijn prima momenten om werknemers te laten merken, dat je blij bent met hun inzet en dat de bedrijfsresultaten zeker mede door hun werkzaamheden en betrokkenheid goed zijn.
De laatste jaren is het voor veel werkgevers gebruikelijk een pakket door een extern bedrijf te laten samenstellen. Dit leidt tevens tot zogenoemde thema-pakketten: kerstpakketten met geschenken van een bepaald thema. Voorbeelden hiervan zijn een pakket gevuld met alleen Oosterse etenswaar, producten in de kleur groen, cadeaus afkomstig uit Italië, wijnen of een andere creatieve invulling.
Fiscale voordelen
Een woordvoerster van de Belastingdienst laat weten: “Sinds januari 2015 is er een WKR verplicht voor elk bedrijf. WKR betekent werkkostenregeling. Deze regeling houdt het volgende in: de vergoedingen die je aan je personeel betaalt zijn onbelast, mits het totaal minder is dan 1,2% van de totale fiscale loonsom van het gehele personeel. Voor hetgeen je daarboven komt wordt een eindheffing van 80% berekend. Regels en uitzonderingen daarop horen bij elkaar, zo zijn er ook op deze regel uitzonderingen. Er zijn kosten die aanvullend mogen worden vergoed op de 1,2%. Dit zijn de volgende kosten: vergoedingen als intermediaire kosten, dit zijn kosten die een werknemer maakt namens het bedrijf, reiskosten (gerichte vrijstelling) en ARBO-voorzieningen de nihil waarderingen. De kerstpakketten voor personeel zijn dus, onder genoemde voorwaarden, onbelast. Het overhandigen van kerstpakketten aan zakenrelaties valt niet onder de regeling, want zakenrelaties zijn geen personeelsleden en ontvangen dus geen salaris. Ik adviseer werkgevers omtrent maatwerk contact op te nemen met hun accountant.”
Artikel geplaatst op: 16 september 2018 - 17:22

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: