Volle zaal en eeuwige Zaanse roem

ZAANDAM - Achteraf gezien hadden de aanwezigen in het Zaantheater kunnen raden wie één van de winnaars werd van de 29e Zaanse Ondernemersdag. Want voorzitter Zaanse Ondernemersdag Peter Wieringa ‘came in like a wrecking ball’. Zittend op een sloopbal opende hij op spectaculaire wijze het evenement. Laco Techniek ging er met de prijs vandoor en verwierf daarmee ook eeuwige ‘Zaanse roem’. Entrepreneur Zuivere Koffie ontving de Zaanse Startersprijs uit handen van wethouder Dennis Straat. De jeugdjury gaf na hun complimenteuze speech hun bokaal aan - en toen viel het kwartje - sloopbedrijf Break Down Sloopsupport b.v.
Goed gevuld Zaantheater tijdens 29e Ondernemersdag. (Foto: YvdD/RM)

Dagvoorzitter en BN’er Rayen Panday en Carlo van de Weijer (TU Eindhoven, TomTom, Singularity University) wisten, in de aanloop naar de bekendmakingen, de verwachtingsvolle zaal met veel humor en wetenschap de boeien. Burgemeester Jan Hamming kwam ook op het podium om zijn waardering voor de Zaanse ondernemingen uit te spreken en wenste de genomineerden succes. Hij deed de belofte veel bedrijfsbezoeken te gaan afleggen. Hij liet daarnaast ook weten dat hij voor iedereen goed bereikbaar en beschikbaar wil zijn. Hij benoemde de voordelen van een ondernemersloket en pleitte voor een bondgenootschap tussen het college en de burgers.
PDZ/Trias Jeugdjuryprijs

Dit jaar is het de tiende keer dat de PDZ/Trias Jeugdjuryprijs werd uitgereikt. Dit jaar won dus het Zaanse bedrijf Break Down Sloopsupport (www.breakdownsloopsupport.nl) deze inmiddels zeer begeerde jeugdjuryprijs. De jury bestond uit een groep examenkandidaten van de leerroutes Financieel en Commercieel Ondernemen van het Trias VMBO. Vlak voor de herfstvakantie bezochten de leden van de jeugdjury de genomineerde bedrijven Laco Techniek, Break Down en Bosma en Bronkhorst.
Jemuel Lampe ontving de Zaanse Startersprijs voor zijn populaire koffieconcept Zuivere Koffie (www.koffiebranderijzuiverekoffie.nl). Filmpjes van de drie kandidaten voor de startersprijs zijn terug te zien op: www.zaansestartersprijs.nl/genomineerden.
Wereldwijd actief

De trotse winnaar van vorig jaar, directeur Edwin de Nijs van Funderingstechnieken De Coogh BV gaf een mooie speech waarin hij terugblikte op zijn jaar als winnaar. Hij overhandigde - na een redelijk lange zit - het bronzen beeld van Jitske Sikkema aan de trotse Henk Lafeber van het wereldwijd actieve Laco Techniek (www.lacozaandam.com).
Na de uitreiking konden de aanwezigen met elkaar napraten, netwerken of kennismaken met de nieuwe burgemeester van Zaanstad - en dat alles onder het genot van een hapje en drankje.
Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 10:22

Gerelateerd

Delen