column
Dé ondernemerstip voor 2018: balans

Uit eigen ervaring opgedaan
Deze keer kreeg ik als opdracht voor mijn column mee: belasting- en ondernemerstips voor 2018.
Tja, op het eerste gezicht denk je dan meteen aan saaie en taaie kost, zoals Prinsjesdag 2017 en het Belastingplan 2018. Dus een column over het verhoogde btw-tarief van 6% naar 9%, de vennootschapsbelasting omlaag, een aanpassing van het forfaitair rendement, nieuwe regelingen voor startups, aanscherping hypotheekregels, de AOW-leeftijd die verder stijgt, einde van de dubbele afwaardering enz., enz. En wat betekent dat dan allemaal voor u, als ondernemer?
Ik gooi het dit keer over een geheel andere boeg. Geen afgezaagd goede voornemens verhaal van 13-in-één-dozijn, doorspekt met nuttige belastingtips. Nee, in deze bijdrage wil ik een tip met ondernemend Noord-Holland delen, uit eigen ervaring opgedaan. En dan heb ik eigenlijk maar één woord voor u: balans. De balans tussen werk en privé.
Veel ondernemers, en ik heb er de afgelopen 22 jaar in mijn advocatenpraktijk veel voorbij zien komen, zijn namelijk vooral gefocust op werken, werken en werken. Toegegeven, ook ik houd van hard werken en zonder hard werken bereik je nu eenmaal niets, maar ik heb de afgelopen jaren voor mijzelf gemerkt - met dank aan mijn vrouw - dat écht succesvol en plezierig ondernemen vooral begint bij aandacht voor jezelf. Gezond leven, goede voeding, genoeg bewegen, regelmatig rust, aandacht voor de mensen om je heen. Dat soort zaken. Vanuit die basis kom je veel sneller en effectiever - en plezieriger - tot zakelijke topprestaties.
Kortom; een goede balans tussen zakelijk en privé. Dat is het. Klinkt misschien simpel, afgezaagd en voor de hand liggend, maar ik zie nog steeds heel veel ondernemers om mij heen (en ook niet-ondernemers) die deze balans volkomen kwijt zijn. Of nog erger; die deze balans zelfs nog nooit gekend hebben. Die zichzelf soms letterlijk ‘over de kop’ werken. Een toonaangevend en vooraanstaand schrijver, psychotherapeut en zakelijk coach uit Amerika, Wayne Dyer, zei ooit eens: 'Van alle spijtbetuigingen die ik van stervenden gehoord heb, luidde er niet één: had ik maar meer tijd op kantoor doorgebracht.' En zo is het!
Nu zult u na het lezen van deze woorden misschien denken: moet ik nu hard hollend richting de yoga zaal, de sportschoenen aantrekken, een fitness-abonnement gaan nemen of middagslaapjes gaan doen? En tegelijkertijd halve dagen gaan werken. Nee, natuurlijk niet.
Maar vraag uzelf gewoon eens wat vaker af: ben ik in balans? Is mijn leven in balans? Wat kan ik doen of veranderen om beter en met meer plezier te presteren? Misschien komt u wel tot verrassende inzichten.
Ik wens u een goede balans voor 2018.
Mr. Evert Hoekstra
CKH Advocaten Alkmaar
Advocaat Ondernemersrecht, Sportrecht en Trademark Attorney. Coacht daarnaast ondernemers richting zakelijk en persoonlijk succes.
Artikel geplaatst op: 23 november 2017 - 17:42

Gerelateerd

Delen

8 reacties

Geplaatst door Bart Eschweiler 3 maanden geleden Reageer
En zo is het Evert !
Geplaatst door Ibrahim ongeveer 1 maand geleden Reageer
Hallo, wij bieden internationale leningen aan particulieren en bedrijven over de hele wereld. Onze rentevoet is 2% per jaar. We bieden leningen van elk bedrag van $ 2000 tot $ 30.000.000,00 voor elk wettelijk doel. We verstrekken ook langetermijnleningen in 1-25 jaar. Dus als u financiële middelen nodig heeft om zaken uit te zoeken, is dit het bedrijf waar u op kunt vertrouwen en waar u zich mee kunt identificeren. De applicatie is beschikbaar voor aanvragers die 18 jaar en ouder zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw financiële behoeften. Met vriendelijke groet, neem contact op met de heer Ibrahim Via: ibrahimhoffman@gmail.com of bezoek onze website: https://ibrahimhoffman.wixsite.com/ibrahimhoffmanfirm
Geplaatst door Mrs. Mary Judy 6 dagen geleden Reageer
Beste beleggers / financiële zoekers.

Wij zijn een geregistreerde particuliere belegger / leningverstrekker, heeft u FINANCIËLE BIJSTAND nodig? Zit je in financiële rotzooi OF schulden? Wij bieden leningen tegen een rentepercentage van 3% binnen een periode van 1 jaar tot 30 jaar met een aflossingstermijn aan particulieren en bedrijven die financiële bijstand nodig hebben en naar elk deel van de wereld. We verstrekken leningen variërend van $ 5.000 tot $ 500.000.000, CURRENCIES: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO.Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit, bent u het verliezen van slaap 's nachts zorgen te maken over hoe te krijgen een legit geldschieter? Ben je in armoede? Heeft u financiële bijstand (LOAN) nodig om een bedrijf op te zetten? We kunnen u financieel helpen.

Geïnteresseerde persoon OF Bedrijven moeten contact met ons opnemen via: E-mail: {mary.judy555@gmail.com}

Voor-en achternaam:
Benodigde hoeveelheid:
Duur van de lening:
Doel van de lening:
Contact nummer:
land:
Staat:
Seks:
vriendelijke groeten

Je bent in dienst,
Mrs. Mary Judy
E-mail: (mary.judy555@gmail.com)
Geplaatst door MRS MARY JUDY LOAN SERVICE BEDRIJF 6 dagen geleden Reageer
GOEDE DAG,
 
WIJ BIEDEN PRIVATE, COMMERCIËLE EN PERSOONLIJKE LENINGEN AAN MET ZEER MINIMALE JAARLIJKSE RENTETARIEVEN ZO LAGER DAN 0,5% BINNEN EEN PERIODE VAN 1 JAAR TOT 20 JAAR TERUGBETALING VAN DUUR VAN DE WERELD. WIJ BIEDEN LENINGEN BINNEN DE REEKS VAN 10.000 EURO TOT 150.000.000 EURO ONZE LENINGEN ZIJN GOED VERZEKERD VOOR MAXIMALE VEILIGHEID IS ONZE PRIORITEIT.
 
LAAT JE SLAPEN SLAAP BIJ NACHTEN WORRYING HOE KRIJG JE EEN LEGIT LENING? BIDT U UW VINGERNAIL NAAR DE SNELHEID? IN PLAATS VAN SLAAT ZELF OP, BEL NU DE CINDY LENING INVESTERING, LEN SPECIALISTEN DIE HELPEN SLECHTE KREDIETGESCHIEDENIS TE STOPPEN, OM EEN WIN-WIN OPLOSSING TE ONTDEKKEN DIE ONZE MISSIE IS.

GEÏNTERESSEERDE PERSONEN MOETEN HET AANVRAAGFORMULIER HIERONDER VULLEN. E-MAIL ONS MET: mary.judy555@gmail.com
 
NAAM:
SEKS:
LAND:
BEDRAG DAT JE NODIG HEBT:
LOOPTIJD:
TELEFOONNUMMER:
 
BEDANKT VOOR UW MEDEWERKING

MRS MARY JUDY LOAN SERVICE BEDRIJF
E-MAIL: mary.judy555@gmail.com
Geplaatst door Anne David 6 dagen geleden Reageer
Getuigenis over hoe mijn leven is getransformeerd (mary.judy555@gmail.com)

Mijn naam is Anne David, ik woon in Amstelveen en ben vandaag een gelukkige vrouw? Ik heb mezelf gezegd dat een leningverstrekker die mijn leven en die van mijn familie zou kunnen veranderen, ik iemand zal verwijzen die op zoek is naar een lening aan Hen. Als je een lening nodig hebt en je bent 100% zeker dat je de lening terugbetaalt, neem dan alsjeblieft contact met hen op en vertel hen dat Lisa Jan je naar hen heeft verwezen. email mevrouw Mary Judy via: (mary.judy555@gmail.com)
Geplaatst door laura Stan 6 dagen geleden Reageer
Getuigenis over hoe mijn leven is getransformeerd (mary.judy555@gmail.com)

Hallo vrienden!!! Mijn naam is laura Stan. ik wil getuigen van de goede leningverstrekker die licht heeft laten zien nadat hij is opgelicht door 2 verschillende internationale internetverstrekkers, ze beloven allemaal om me een lening te geven nadat ik veel vergoedingen heb betaald die niets opleveren en geen positief resultaat opleveren. ik verloor mijn hard verdien geld en het was een totaal van 15.000 euro. Op een dag terwijl ik op het internet aan het bladeren was en gefrustreerd keek toen ik een vrouw met een getuigenis tegenkwam die ook werd opgelicht en uiteindelijk werd gekoppeld aan een wettig leningbedrijf genaamd Mary Judy Financial Loan Service en e-mail (mary.judy555@gmail.com) waar zij eindelijk kreeg ze haar lening, dus besloot ik contact op te nemen met hetzelfde leningbedrijf en vertelde hen vervolgens mijn verhaal over hoe ik ben opgelicht door 2 verschillende geldschieters die niets anders deden dan me meer pijn te doen. Ik leg het bedrijf uit per post en alles wat ze me vertelden was om niet meer te huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zou krijgen en ik heb ook de juiste keuze gemaakt om contact met hen op te nemen. ik vulde het leningsaanvraagformulier in en ging verder met alles wat van mij werd gevraagd en tot mijn schrik kreeg ik een geleend bedrag van 65.000,00 Euro van deze grote onderneming (Mary Judy Financial Loan Service) beheerd door mevrouw Mary Judy God, die vrouw vreesde en hier ben vandaag gelukkig omdat dit bedrijf me een lening heeft gegeven, dus heb ik mezelf een gelofte gedaan dat ik op internet blijf getuigen hoe ik mijn lening heb gekregen. Heb je dringend een lening nodig? vriendelijk en snel contact opnemen met dit geweldige bedrijf nu voor uw lening via e-mail: (mary.judy555@gmail.com) zij is vriendelijk
bemoedigen. Succes.
Geplaatst door Denise Abel 6 dagen geleden Reageer
GETUIGENIS VAN DE WIJZE VAN MIJN LENING VAN EEN LEGIT LENING

Mijn naam is Denise Abel een burger van Amsterdam. ik ben opgelicht door 4 verschillende internet internationale geldschieters, ze beloven allemaal om me een lening te geven nadat ik verschillende vergoedingen heb betaald die niets opleveren en geen positief resultaat opleveren. ik heb mijn geld verloren, verdien geld. Op een dag toen ik met tranen in mijn ogen door het internet aan het surfen was, kwam ik een getuigenis tegen van een man die ook werd opgelicht en uiteindelijk werd gelinkt aan een wettig leningbedrijf genaamd MARY JUDY LOAN SERVICES (mary.judy555@gmail.com) waar hij eindelijk kreeg hij zijn lening, dus besloot ik contact op te nemen met hetzelfde leningbedrijf en vertelde hen vervolgens mijn verhaal over hoe ik werd opgelicht door 4 verschillende leningverstrekkers die niets anders deden dan me meer pijn te bezorgen. Ik leg het bedrijf uit per post en alles wat ze me vertelden was om niet meer te huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zou krijgen en ik heb ook de juiste keuze gemaakt om contact met hen op te nemen. ik vulde het leningsaanvraagformulier in en ging verder met alles wat van mij gevraagd was en ik kreeg een geleend bedrag van 270.000,00 Euro door deze geweldige onderneming (MARY JUDY LOAN SERVICES) beheerd door Mr Gary Mark en hier ben ik vandaag blij omdat MARY JUDY-LENING SERVICES heeft me een lening gegeven, dus heb ik mezelf de gelofte gedaan dat ik op internet blijf getuigen hoe ik mijn lening kreeg. Heb je dringend een lening nodig?
vriendelijk en snel contact opnemen met MARY JUDY LOAN SERVICES nu voor uw lening via e-mail: mary.judy555@gmail.com

CONTACT
MARY JUDY LOAN SERVICES
E-mail: mary.judy555@gmail.com
Geplaatst door Sarah Ruben 6 dagen geleden Reageer
Ik beloof om dit getuigenis van de lening te delen vanwege Gods gunst in mijn leven

Hallo,
 
 Ik ben Sarah Ruben, momenteel woonachtig in de stad Valkenswaard. Ik ben op dit moment weduwe met vier kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in mei 2015 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietfirma's, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet geweigerd. Maar zoals God het zou willen, werd ik voorgesteld aan een vrouw van God een particuliere leningverstrekker die me een lening van 850.000 euro gaf en vandaag een bedrijfseigenaar ben en mijn kinderen het goed doen op dit moment, als je contact moet opnemen met een bedrijf met verwijzing naar het veiligstellen van een lening zonder onderpand, geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 3% rente en betere terugbetalingsplannen en planning, neem dan contact op met mevrouw Mary Judy (mary.judy555@gmail.com). Hij weet niet dat ik dit doe, maar ben nu zo gelukkig en ik besloot om mensen meer over haar te laten weten en ik wil ook dat God haar meer zegende. U kunt haar contacteren via zijn e-mail. mary.judy555@gmail.com

Plaats je reactie: