Twee medailles voor judoka's EBI-Sports

Xander Goudsblom van EBI-Sports op het één na hoogste treetje. (aangeleverde foto)
BEVERWIJK - De judoka's van EBI-Sports hebben zich van hun beste kant laten zien op de finales van de Noord-Hollandse kampioenschappen in Beverwijk. Twee prachtige medailles konden mee terug naar Langedijk worden genomen.
In de klasse -30kg wist Stan Pouw zich als kampioen voor de finale te plaatsen, maar met een blessure aan de duim zou het een zware ochtend worden. Uiteindelijk mocht hij strijden op de tweede plaats. Dat eindigde in een gelijkspel, waarna de scheidsrechters zijn tegenstander aanwezen als winnaar en zo werd Stan derde. In de klasse -38kg werd Xander Goudsblom vorige week ook kampioen en hij gold dus eveneens als grote favoriet. Na een discutabele beslissing in de tweede ronde, was de tweede plaats het hoogst haalbare voor Xander. In de wedstrijd om het zilver trof hij uitgerekend de tegenstander uit zijn enige verliespartij van de dag. Tijd voor revanche en dat liet Xander zich geen twee keer zeggen. De zilveren plak was voor hem!
Reserve Mats Timmerman kwam helaas net één winstpartij tekort voor het brons en werd 5e. Voor Mitchel Schröder, Chaira Stins, Marcus Leloux en Dinand Goudsblom was het vooral een prachtige ervaring om erbij te mogen zijn.
Meer weten? Kijk op www.ebisports of bel 06-51807361.
Artikel geplaatst op: 04 november 2013 - 11:56

Gerelateerd

Delen