JAVA de Musical, de reis van je leven
Een musical met een boodschap

BROEK OP LANGEDIJK – JAVA de Musical wordt vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november opgevoerd in de Gereformeerde kerk aan Dorpsstraat 41 in Broek op Langedijk. Deze prachtige musical wordt gerealiseerd door ongeveer tachtig vrijwilligers. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar twee stichtingen die zich inzetten voor straatkinderen in Java.
De regisseurs. (Foto: aangeleverd)

Twee jaar geleden ontstond het idee om een unieke musical te laten maken rondom het project kinderen van JAVA. Willem Poortvliet en Theo de Graaf zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben de musical geschreven. Ook de regie is in handen van dit duo.
De musical gaat over luxe, overvloed en armoede, maar ook over idealen, geloof en hoop. Zes winnaars van een grote spelshow winnen de reis van hun leven naar Java. Eenmaal onderweg naar Indonesië loopt alles anders dan gepland. De hilarische presentator van het spelprogramma werkt bij vele kijkers op de lachspieren. De bekende pop- en rocksongs – uitgevoerd door een band en koor – geven body aan de musical. De muzikale leiding wordt verzorgd door Bert Rootmensen. Een enthousiast dansteam onder leiding van Wilma Glas maakt het feest compleet.
“We zijn erg blij met de sponsors die deze musical mogelijk maken”, geeft Harry van Steden, productieleider van JAVA de Musical aan. “Door deze sponsors wordt het mogelijk de opbrengst van de kaartverkoop volledig ten goede te laten komen aan twee stichtingen: Anak Wayang en de Regenboog (Sinar Pelangi) in Java. De stichtingen steunen kansarme kinderen om hun plek te vinden op hun weg naar volwassenheid.
Vrijdag 15 en zaterdag 16 november begint de musical om 20.00 uur en is de zaal open om 19.30. Zondag 17 november begint de musical om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro, reserveren kan via www.webpuntjes.nl/kaartverkoop. Voor de voorstelling van vrijdag en zaterdag is het mogelijk om aan te schuiven bij het buffet in China Garden, combinatietickets kosten dan 40 euro.
Artikel geplaatst op: 29 oktober 2013 - 09:03

Gerelateerd

Delen