Piet Kerkhof-winkel Alkmaar in de verkoop

ALKMAAR -  In september vorig jaar kondigde winkelketen Piet Kerkhof aan dat het de deuren gaat sluiten. De eerste vestigingen zijn intussen gesloten. Nu gaat de vestiging in Alkmaar onder de hamer. De collectie schoenen, kleding en sport wordt in de winkels die nog open zijn verkocht. De overige winkelinventaris wordt online verkocht via Troostwijk Veilingen.

 

Nieuwe koers te laat ingezet
In oktober 2011 ging Piet Kerkhof een nieuwe koers varen onder de leiding van de nieuwe directeur Yvonne van Dormael. De winkelketen werd omgedoopt tot Piet, de retailformule omgegooid en er kwam een compleet vernieuwde webshop. Helaas kwam deze restyling te laat. “Ondanks het feit dat de webshop en hun nieuwe zaak in Leiderdorp erg positief werden ontvangen, kwamen deze veranderingen helaas net te laat. Om te voorkomen dat het bedrijf failliet gaat en het personeel de dupe wordt, heeft men besloten er zelf een punt achter te zetten. Bij Piet werkt men keihard om het personeel aan een nieuwe baan te helpen,” aldus Frank Adam, commercieel directeur van Troostwijk Veilingen. “We hebben de winkelinventaris van de eerste vestigingen inmiddels geveild, nu is Alkmaar aan de beurt. Tot medio februari zullen wij de inboedel van het merendeel van de overige Piet Kerkhof vestigingen online gaan aanbieden.” Deze inboedel bestaat onder andere uit kasten, paspoppen en verkoopbalies. De collectie schoenen, kleding en sport verkoopt de winkelketen zelf via de winkels die nog open zijn.

Piet kon de crisis niet voorblijven.
Piet Kerkhof begon in 1947 een schoenenfabriek. In de jaren zestig ging hij de schoenen zelf verkopen vanuit de eerste winkel. Korte tijd later kwamen daar kleding en sportartikelen bij. Intussen is Piet een landelijke winkelketen met achttien vestigingen en een jaarlijkse omzet van 25 miljoen euro. Volgens het bedrijf was dit echter niet voldoende de economische crisis voor te blijven. Daarom is nu onder andere de vestiging in Alkmaar gesloten, de overige winkels zullen de komende tijd ook langzaamaan verdwijnen.

Kijken, bieden en ophalen
Vrijdag 25 januari kan de inboedel van 10-12 uur worden bekeken tijdens een openbare kijkdag in de inmiddels gesloten vestiging aan de Heilooërdijk 40 in Alkmaar. De veiling sluit op 28 januari om 14 uur. Gewonnen kavels kunnen op 1 februari tussen 9-16 uur worden opgehaald.

 

Artikel geplaatst op: 15 januari 2013 - 12:48

Gerelateerd

Delen