Knuwer advocaten
Vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

Zestig jaar geleden begon Herman Knuwer als advocaat. Dertig jaar terug voegde Gerben Creutzberg zich bij hem. Onder de naam Knuwer & Creutzberg advocaten heeft het kantoor zich sindsdien ontwikkeld tot wat het nu is: twee vestigingen met meer dan dertig medewerkers, waarvan vijftien advocaten.
De maatschap bestaat al enige jaren uit zeven vennoten. Er is gekozen voor een korte en krachtige naam; Knuwer advocaten. Historisch verantwoord, maar los van de namen van de huidige compagnons. Die nieuwe naam van het kantoor prijkt sinds kort op de gevels van beide vestigingen. Gerben Creutzberg blijft als oudste compagnon overigens onverminderd actief binnen het kantoor.

Verdere groei


Ongeveer tien jaar geleden is Harm van Lingen vanuit Den Helder naar Alkmaar gegaan om de Alkmaarse vestiging van Knuwer op en uit te bouwen, samen met medecompagnon Ronald Muurlink. Inmiddels zijn daar zeven advocaten werkzaam. Ronald Muurlink: “De afgelopen tien jaar zaten wij op een mooie A-1 locatie, namelijk in het KvK-gebouw aan de ringweg. Alleen was dat tamelijk onzichtbaar. Inmiddels is daar verandering in gekomen en staat de nieuwe kantoornaam goed leesbaar op de gevel. Bovendien hebben wij inmiddels de gehele derde verdieping tot onze beschikking, die geheel is verbouwd en een fris en modern interieur heeft gekregen. Nu hebben we ruimte voor verdere groei en kunnen we weer 10 jaar vooruit. Wij zijn volstrekt onafhankelijk van de Kamer van Koophandel, maar die locatie past prima bij een belangrijke doelgroep van ons; de ondernemer.”

Gespecialiseerd


De huidige juridisering van de maatschappij en de complexe regelgeving vergen dat er vergaand gespecialiseerd wordt en dus ook dat het kantoor een bepaalde omvang heeft. “Wij zijn gespecialiseerd in vastgoed en bouwrecht, arbeidsrecht, contracten en aansprakelijkheid, familierecht en strafrecht. De advocaten van beide vestigingen werken in vakgroepen nauw samen. Twee weten meer dan één”, aldus Harm van Lingen. “De gespecialiseerde advocaten kunnen daardoor snel en zorgvuldig een goede inschatting geven van kansen en risico’s, zodat het probleem in een zo vroeg mogelijk stadium kan worden opgelost, of liever nog voorkomen. Beter voorkómen, dan vóórkomen.”

Essentieel


Harm van Lingen vervolgt. “Het gaat in onze dagelijkse praktijk vaak om emotioneel beladen onderwerpen. Of het nou gaat om ontslagen zijn, of mensen moeten ontslaan, om een bedrijfsovername of echtscheiding: het zijn vaak gevoelige kwesties, niet alleen voor een particulier, maar evengoed voor een ondernemer. De menselijke maat en een dienstverlenende, servicegerichte benadering is dan essentieel.“
De advocaten van Knuwer geven geregeld, op locatie of op het eigen kantoor, lezingen en in house trainingen. Indien u daarin interesse heeft kunt u dat laten weten via vanlingen@knuwer.nl .
Knuwer advocaten
Comeniusstraat 10    Alkmaar    tel: 072-5127117
Drs. F. Bijlweg 8a    Den Helder    tel: 0223-660114
www.knuwer.nl     info@knuwer.nl

Artikel geplaatst op: 12 december 2012 - 13:31

Gerelateerd

Delen