DWV doet naam eer aan in Noordse derby tegen De Dijk

NOORD - Door Wilskracht Verkregen; de voetballers van DWV bewezen zondag dat dit meer is dan alleen een naam. In de Noord-Amsterdamse derby tegen De Dijk knokte de ploeg van Peter de Graaf zich in de tweede helft naar een mooie overwinning. De vooruitgeschoven laatste man Sylvan Martha kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner. 'Dit was één van mijn lekkerste goals ooit.'

Omar el Aamrani rent juichend weg nadat hij de gelijkmaker heeft gescoord. Xavier Amanda en Olaf Lindenbergh liggen verslagen op de grond. (Foto's: Rob Beense/foto.beense.nl).


De aanvoerder stond nog lang na te genieten van zijn winnende treffer. "Een echte spitsengoal", glunderde Martha, die zowel in de verdediging als in de voorhoede, goed uit de voeten kan. "Ik heb vroeger in de spits gestaan en dat kwam nu goed van pas. Ik kreeg de bal goed van Ben (Benjamin Ebu-Mordi, red.) en schoot eigenlijk zonder te kijken. Ik wist namelijk precies waar het doel was."

Beloning


De treffer van Martha was een beloning voor het spel van DWV in de tweede helft. De Dijk, dat sterk aan het duel begon en verdiend op voorsprong kwam, werd na rust keer op keer afgetroefd op het middenveld en liet de wedstrijd uit handen glippen. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker voor de bezoekers en die viel tien minuten voor tijd na goed doorzetten van Omar el Aamrani.

Discussie


Martha had op dat moment zijn verdedigende positie al verlaten en speelde voorin als extra aanvaller. Na de gelijkmaker ontstond echter een discussie op de bank van DWV over of de lange verdediger weer terug moest naar achteren om het punt te koesteren. Martha zelf was dit absoluut niet van plan en ook De Graaf vond dat DWV moest doorpakken. "Met een gelijk spel nemen we geen genoegen", klonk het en dat pakte dus goed uit.

Déjà vu-gevoel


Voor De Dijk werd het daarentegen een vervelende middag en dat terwijl ze zo goed waren begonnen. Al in de eerste tien minuten kregen Xavier Amanda, Yücel Gundogdu en Kwong-Wah Steinraht grote kansen om de score te openen. Langs de kant ontstond een beetje het déjà vu-gevoel, want het overkomt De Dijk wel vaker dat ze het veldoverwicht niet in doelpunten kunnen omzetten. Gelukkig schoot dit keer arbiter Arthur Meulman te hulp, want die zag na een duikeling van Steinraht aanleiding om te fluiten voor een strafschop. Saïd Bentohami nam dit cadeautje graag in ontvangst en zette zijn ploeg op 1-0. Op dat moment verdiend, maar De Dijk wist hier in het restant van de wedstrijd geen vervolg aan te geven.

Extra lekker


Voor DWV kwam de driepunter op een goed moment. De ploeg stond onderaan de ranglijst met één punt uit drie wedstrijden. "Dit hadden we echt even nodig", erkende Martha. "En het is natuurlijk extra lekker dat we juist hier onze eerste overwinning boeken."

Artikel geplaatst op: 25 september 2012 - 12:26

Gerelateerd

Delen