GP Groot en Stichting DOEN investeren in OrangeGas

GP Groot en Stichting DOEN hebben een belang genomen in het bedrijf OrangeGas. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas tankstations in Nederland en realiseert en exploiteert deze tankstations zelfstandig en in samenwerking met verschillende regionale oliehandelaren en tankstation ondernemers.
OrangeGas is zeer verheugd met de twee nieuwe aandeelhouders. Met de toetreding van GP Groot en Stichting DOEN ontstaat er strategische synergie, waarbij alle facetten van het rijden op Groengas tot uiting komen. GP Groot is een veelzijdige onderneming die werkzaam is op het gebied van infra, inzameling en recycling, brandstoffen en energie. Vanwege de samenwerking met GP Groot verbreedt OrangeGas zijn positie in de keten richting de van productie van Groengas. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij financiert Stichting DOEN o.a. initiatieven op het gebied van duurzaam vervoer. OrangeGas vormt een mooie aanvulling op de huidige DOEN portfolio met daarin vele initiatieven op het gebied van verduurzaming of vermindering van het huidige vervoer.
Het rijden op Groengas past goed bij de nieuwe investeerders. Groengas is ‘well to wheel’ op dit moment de schoonste en klimaat vriendelijkste brandstof. Daarnaast stimuleert het rijden op Groengas ook de productie van Groengas. Quote Marcel Wester, algemeen directeur GP Groot: "De participatie in OrangeGas door GP Groot past in haar streven om afvalstoffen te verwerken tot grondstoffen en energie en is voor GP Groot een belangrijke stap in de verdere verbreding van haar activiteiten met alternatieve energie " Nina Tellegen, algemeen directeur Stichting DOEN: "DOEN is er trots op om aandeelhouder te zijn van OrangeGas. Een echte voorloper die een grote impuls kan geven aan het verduurzamen van het vervoer in Nederland en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van de CO2 uitstoot."
GP Groot bv bestaat dit jaar vijfennegentig jaar. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een actieve en innovatieve onderneming met meer dan zevenhonderd werknemers, verdeeld over bedrijfslocaties in Noord-Holland en Noord-Nederland. Kijk ook op www.gpgroot.nl
Artikel geplaatst op: 09 maart 2012 - 20:02

Gerelateerd

Delen