Advertorial
Bewezen: een AOV kan echt duizenden euro’s goedkoper!

Met zijn bedrijf Allsurance helpt Cor Kok ondernemers (en werknemers) bij het afdekken van verschillende risico’s en bij ondernemers specifiek het risico van arbeidsongeschiktheid.
“Ik help zelfstandigen met het afsluiten van een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of beoordeel hun huidige AOV. Ik zie geregeld voorbeelden waarbij ondernemers zo’n € 300,- per maand kunnen besparen. Over de hele looptijd gezien, praat je dus al snel over (tien)duizenden euro’s. Dit soort bedragen besparen op de AOV-premie is snel en makkelijk verdiend geld.”
Sparen is eigenlijk nooit zinvol
Cor Kok ziet zich genoodzaakt ondernemers te wijzen op het risico dat ze lopen. Eén op de acht mensen raakt al dan niet langdurig arbeidsongeschikt, voordat zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Kok: “Sparen lijkt een oplossing, maar is dat niet. Al zet je maandelijks flink wat geld opzij, dan kun je hooguit de eerste paar jaar overbruggen. Raak je bijvoorbeeld op je 35e door ziekte of ongeval echt langdurig arbeidsongeschikt en je bent na drie jaar door je eigen spaargeld heen, waar komt dan je zo noodzakelijke inkomen vanaf dat moment tot aan je pensioen vandaan? Een simpel rekensommetje: Als je € 35.000,- verdient en je bent vanaf je 38e door je eigen geld heen, dan dien je € 35.000,-keer 30 jaar, dus zo’n € 1.000.000,- aan geld ergens anders vandaan te halen om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Niet veel mensen zijn in die financieel gelukkige positie. Daarom raad ik aan in elk geval altijd een AOV te nemen. Deze hoeft echt niet zo duur te zijn. Goed kijken naar wat echt nodig is en daarbij de beste maatschappij/verzekering erbij zoeken.”
Duurder dan noodzakelijk
Ondernemers zijn vaak met hun huidige AOV, als ze die al hebben, veel te duur uit, aldus Cor. Via de website scanmijnaov.nu biedt hij ondernemers de mogelijkheid om kosteloos hun huidige arbeidsongeschiktheidsverzekering onder de loep te laten nemen. Er wordt dan gekeken of hun huidige AOV goedkoper kan en of de voorwaarden nog toereikend zijn, of beter kunnen.
Verzekeraars keren toch niet uit
Over het niet-uitkeren zegt Cor: “Ik bestrijd dat verzekeringsmaatschappijen nooit uitbetalen. Kijk, als iemand zegt dat-ie met een burn-out of een zware whiplash thuis zit, maar op sociale media alleen maar de een na de andere leuke feestfoto post, dan mag zo’n maatschappij daar kritisch op zijn. Als er echt serieus wat aan de hand is, betalen maatschappijen altijd uit.”
Bent u benieuwd wat u kunt besparen op uw AOV of wilt u een AOV afsluiten? Neem contact op met de AOV-specialist en kijk op scanmijnaov.nu of bel/app: 06-24986581.
PS: “Een AOV is een noodzakelijk kwaad, maar betaal daar dan niet teveel voor en verzeker je (alleen) voor de risico’s die je zelf niet kunt dragen!”
Artikel geplaatst op: 12 september 2018 - 18:32

Gerelateerd

Delen