Kijkje in de keuken van West-Friese bedrijven
Kom Binnen Bij Bedrijven Dag(en): 12 en 13 oktober

Na een succesvolle eerste editie, waaraan meer dan 50 bedrijven deelnamen, opent vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober een groot aantal bedrijven opnieuw hun deuren voor alle inwoners van West-Friesland. Zo kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van ondernemers en bedrijven in de regio.
Volgens wethouder Ben Tap zijn er een hoop West-Friezen die dagelijks tegen een gevel van een bedrijf aankijken en nieuwsgierig zijn wat daarachter gebeurt. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag bieden bedrijven in West-Friesland de kans om mensen te laten zien wat ze doen. “Dat is het doel van de dag: een kijkje in de keuken van alle mooie bedrijven die we in West-Friesland hebben.”
Dennis van der Laan van Van Der Laan B.V. vindt het geweldig dat het evenement georganiseerd wordt: “West-Friesland heeft veel mooie pareltjes onder de bedrijven. Het is goed dat deze worden opengesteld voor publiek”. Het bedrijf nam vorig jaar ook deel aan het evenement. Van der Laan vindt het fantastisch als mensen langskomen op de zaak. “Wij zijn trots op het bedrijf, onze klanten en natuurlijk de mooie producten en diensten die we leveren.”


Nieuwe baan


Volgens Tap is het evenement vooral geschikt voor studenten die in de toekomst op zoek gaan naar een baan. Hij merkt dat veel mensen denken dat je voor een goede baan naar de Randstad moet. “Er zijn veel jongeren die niet direct van plan zijn om later in West-Friesland naar werk te zoeken, omdat zij denken dat we hier geen banen voor hen hebben, maar niets is minder waar. We barsten van mooie werkplekken voor mensen met een opleiding op mbo-, hbo- of wo-niveau”, aldus Tap. Ook iedereen die elke dag in de file staat naar het werk en een baan dichterbij huis zoekt, moet volgens Tap zeker komen kijken.
De Kom Binnen Bij Bedrijven Dag wordt georganiseerd namens de West-Friese gemeenten in samenwerking met het Werkgeversservicepunt, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Werkbij en de Westfriese Bedrijven Groep. Het programma maakt deel uit van de Regionaal Economische Agenda van de Regio West-Friesland. Zowel bezoekers als bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag via kbbbd.nl
Bron: www.westfrieslandinbedrijf.nl

Artikel geplaatst op: 15 september 2018 - 14:10

Gerelateerd

Delen