Hoge BREEAM-score voor kantoorpand Torenburg

Torenburg, het kantoorpand van VIVAT in Alkmaar, is gecertificeerd met een BREEAM-certificaat voor duurzaamheid. (Foto: aangeleverd)

Torenburg, het kantoorpand van VIVAT in Alkmaar, is gecertificeerd met een BREEAM-certificaat voor duurzaamheid. Met drie sterren voor asset, vier sterren voor beheer en drie sterren voor gebruik, bereikt dit kantoor de hoogste duurzaamheidsscore van Alkmaar. In totaal zijn er in Nederland maar zeven panden die tien of meer sterren, binnen de categorie In-Use, hebben weten te behalen.
De hoge scores voor de locatie Torenburg zijn onder meer behaald door innovaties op het gebied van binnenklimaat en de koeling van de dataruimtes. Zo geschiedt de koeling van de serverruimtes door middel van computerkoelingen, die via een warmtewisselaar rechtstreeks zijn aangesloten op de koude bron van de warmte/koude-opslaginstallatie. Hierdoor kunnen de koelmachines voor de koeling van de verschillende ruimtes worden uitgezet en bij extreem hoge buitentemperaturen weer worden bijgeschakeld. Doordat de bronnen in balans kunnen worden gebracht zonder energie te verspillen wordt er een flinke besparing op elektra gerealiseerd. Daarnaast zorgen energiezuinige bewegingssensoren voor de tijdige omschakeling van de verwarming van rust naar comfortstand.

Artikel geplaatst op: 15 maart 2018 - 12:39

Gerelateerd

Delen