‘We worden steeds professioneler’
JCI Heerhugowaard viert 25-jarig bestaan

HEERHUGOWAARD - Ze barsten van de ambitie, zijn nooit uitgeleerd en steken maar wat graag hun handen uit de mouwen voor een betere samenleving. Dat komt goed uit, want ‘maatschappelijke betrokkenheid’ staat centraal bij de jonge ondernemers van de Junior Chamber International Heerhugowaard (JCI Heerhugowaard). De kamer bestaat 25 jaar en voorzitter Allard Hanrath is dik tevreden over de ontwikkelingen van de JCIH. “We worden steeds professioneler en zamelen meer geld in voor goede doelen in deze regio.”
Allard Hanrath, voorzitter van JCI Heerhugowaard. (Foto: Leon Vogelaar/RM)
Een van die goede doelen is ‘Stichting Vrienden van de De Alk’ van Heliomare, school voor speciaal onderwijs. De stichting zamelt geld in voor materiaal, producten en activiteiten die deze leerlingen - met een beperking, leerproblemen of autisme - nodig hebben. Allard: “We hebben een cheque ter waarde van 2500 euro uitgereikt. Hiermee kan de school een nieuw springkussen en rouwlego aanschaffen. Omdat de levensverwachting van de leerlingen lager dan gemiddeld ligt, krijgen ze op jonge leeftijd al te maken met verlies. Met rouwlego kunnen ze onder meer een crematorium en rouwauto bouwen. Door hiermee te spelen wordt het rouwproces bevorderd.”
Ontwikkeling
De cheque voor Stichting Vrienden van de De Alk is bekostigd uit de opbrengsten van de Heerhugowaard City Run by Night, een initiatief van de JCI Heerhugowaard. “We zijn hier vier jaar geleden mee gestart en wat klein begon is echt een topevenement geworden met zo’n vierduizend deelnemers. Dat is voor ons een tijdrovend, maar geweldig project waar we Heerhugowaard echt mee op de kaart zetten. Elk jaar wordt het evenement groter en beter. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Een ander succesvol project is het Running Diner, met een kleine tweehonderd deelnemers. We worden als organisatie steeds professioneler en dat is waar de JCI Heerhugowaard ook voor staat: persoonlijke ontwikkeling. Onze leden zijn allemaal jonge ondernemers met allerlei achtergronden. Door samen projecten aan te pakken, leer je van elkaar en daar pluk je zelf weer de vruchten van. Bovendien krijg je echt een inkijkje in een andere wereld die zich vaak vlak onder onze neus afspeelt. Zo pakten we zelf babystartpakketten in voor - aanstaande - ouders die het financieel zwaar hebben en keken we bij de door ons gesponsorde zwemlessen voor kinderen van vluchtelingen. We proberen zoveel mogelijk onze handen uit de mouwen te steken om echt feeling te houden met de goede doelen die we steunen. We maken overigens nooit geld over, maar betalen de rekeningen van de aangeschafte producten.”
Vers bloed
De 37-jarige Allard - in het dagelijks leven advocaat bij Rensen Advocaten - is nu vijf jaar lid van JCI Heerhugowaard. De laatste twee jaar is hij voorzitter. Aan hem de taak om te zorgen voor vers bloed, want het JCI Heerhugowaard staat leden tot veertigjarige leeftijd toe, waardoor de organisatie altijd kampt met natuurlijke uitstroom. “We hebben nu 23 leden, maar er is altijd ruimte voor nieuwe ondernemers. Ik kan het iedereen aanraden. Doordat je van elkaar leert, word je zelf een betere ondernemer. Daarnaast ben je als lid echt maatschappelijk betrokken en maak je jezelf nuttig voor de samenleving. Je komt op bijzondere plekken en hoort bijzondere verhalen. Het verrijkt je leven in meerdere opzichten. Daarom roep ik ondernemers op om zich bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we echt het verschil maken en maken we de HAL-regio een beetje mooier!”
Artikel geplaatst op: 25 januari 2018 - 15:23

Gerelateerd

Delen