Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio

De prijs werd in ontvangst genomen door dr. Moniek Tromp van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. (Foto: aangeleverd)
Noord-Holland is de meest innovatieve regio van Nederland volgens de jury van de Nederlandse Innovatie Prijzen, een initiatief van omroep AVROTROS. Het Amsterdam Science Park geldt als het kloppend hart van de Noord-Hollandse innovatie.
Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond is enorm trots op de ondernemers, onderzoekers én overheden die samen innovatie in Noord-Holland mogelijk maken. Op basis van de Nederlandse Innovatie Monitor belicht de jury het ‘sterk innovatieve ecosysteem’ door de aanwezige kennis-, transport en ICT-infrastructuur in Noord-Holland en ‘de groei en bloei van creatieve en ICT-gedreven startups’ die samenwerken met een aantal grotere kennisintensieve partijen in diverse bedrijfstakken.
Leo le Duc, directeur Amsterdam Science Park: “Op ons dynamische wetenschapspark zien wij dagelijks inspirerende voorbeelden van hoe onderzoekers en ondernemers elkaar versterken in kennisontwikkeling en innovatie.” De prijs werd in ontvangst genomen door dr. Moniek Tromp van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Deze faculteit is op het Amsterdam Science Park gevestigd.
Proeftuin

De combinatie van nieuwe en gevestigde organisaties en de mix van binnenlandse en buitenlandse partijen is niet onopgemerkt gebleven door de jury. De jury waardeerde eveneens de ‘proeftuin-gedachte’ in de regio waarbij bestaande technologie wordt toegepast en de ontwikkeling van nieuwe technologie wordt gestimuleerd.
Ook genomineerd in deze categorie waren de regio Midden-/Oost-Brabant en de regio Twente/Achterhoek/Drenthe. De Nederlandse Innovatie Prijzen zijn dit jaar in het leven geroepen om een breed publiek kennis te laten maken met innovatie in de Nederlandse economie en samenleving.
Artikel geplaatst op: 21 december 2017 - 13:22

Gerelateerd

Delen