column Robert Eenhoorn: Personeel stimuleren

AZ ook buiten het veld een goede plek om je te ontwikkelen
Buiten een voetbalclub, waar een scheidsrechterlijke dwaling of een balletje binnen- of buitenkantpaal een enorme impact kunnen hebben op de organisatie, is AZ voor een groot deel ook gewoon een bedrijf. Met 186 medewerkers en 375 oproepkrachten valt AZ in de categorie middelgroot, waartoe bedrijven tot maximaal 250 medewerkers behoren.
We willen bij AZ, dat iedereen in zijn vakgebied probeert iedere dag beter te worden. Iedere afdeling, of het nou commercie, marketing of horeca is, moet zelf bedenken hoe ze dat willen doen en met wie. Als ze hun zelf gestelde doelen niet halen, gaan we kijken waarom dat niet is gelukt. Ik vind het belangrijk dat iedereen kijkt hoe hij of zij de link legt naar het voetbal. Als dat duidelijk is, creëer je binding en gevoel.
Zowel op het veld als buiten het veld willen wij graag dat onze medewerkers zich bij AZ kunnen ontwikkelen. Wij stimuleren dan ook dat het personeel opleidingen of cursussen volgt om zichzelf en uiteindelijk ook AZ beter te maken. En niet alleen op voetbalgebied, waar bijvoorbeeld de medische staf continu wordt bijgeschoold. Ook als de afdelingen marketing en commercie bij een Amerikaanse club in de keuken willen kijken zullen we dat zeker stimuleren.
De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen is, net als vertrouwen en vrijheid, belangrijk om personeel gemotiveerd en tevreden te houden. Ook saamhorigheid speelt een grote rol. Daarom proberen we minstens twee keer per jaar een bedrijfsuitje te organiseren, onlangs bijvoorbeeld naar The Lion King in het AFAS Circustheater. Overigens moeten we met ons wedstrijdschema altijd goed zoeken naar die momenten om samen te komen.
Met het werven van nieuw personeel hebben we weinig moeite, omdat de aantrekkingskracht van een voetbalclub als AZ nu eenmaal groot is. Een vacature op onze website levert vaak voldoende reacties op. Dat we daar regelmatig de goede uit filteren, is te zien aan de hoeveelheid stagairs die bij de club blijven en jaren later soms zelfs doorgroeien naar managementfuncties. Dat toont aan, dat AZ ook buiten het veld een goede plek is om je te ontwikkelen.

Robert Eenhoorn
Algemeen Directeur AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk

Artikel geplaatst op: 02 mei 2017 - 17:42

Gerelateerd

Delen