column
Duurzaam ondernemen

AZ GreenTeam succesvol
Duurzaam ondernemen neemt een belangrijke rol in binnen de bedrijfsvoering van AZ. In onze zoektocht naar partners om onze groene ambitie te delen en verder te ontwikkelen, lanceerden we in 2013 het succesvolle AZ GreenTeam. Een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties, die er naar streven het eigen energiegebruik te verlagen en milieuvriendelijk gedrag onder het bedrijfsleven en inwoners van Noord-Holland te stimuleren.
Al sinds de ingebruikname van het huidige AFAS Stadion had AZ de ambitie om het stadion - gefaseerd - duurzamer te maken. Dat begon al gelijk met de samenwerking met de om de hoek gelegen Huisvuilcentrale. We waren de eerste club in Nederland, die gebruik maakte van restwarmte om het stadion op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Later kwam daar het gebruik van honderd procent groene stroom en zonnepanelen bij.
De 1.725 zonnepanelen die in 2016 op het dak van ons stadion werden geïnstalleerd, wekken jaarlijks net zoveel energie op als het gebruik van 125 Alkmaarse huishoudens. De besparing die het oplevert is 142 ton CO2 uitstoot. Met de aanleg van de zonnepanelen liep AZ als voetbalclub opnieuw voorop. Het project kwam voort uit een samenwerking van partners uit het AZ GreenTeam, dat inmiddels een prominente plek in Noord-Holland inneemt.
Door de ongedwongen voetbalambiance in het AFAS Stadion biedt het AZ GreenTeam het ideale klimaat voor bedrijven en organisaties om te netwerken, kennis te delen en zaken te doen rondom het thema energie en duurzaamheid. Wij zijn er trots op om hierbinnen het maatschappelijke verbindingspunt te zijn, waar verschillende partijen uit Noord-Holland hun best doen om te werken aan een beter milieu.
Het succes van het AZ GreenTeam maakt duidelijk, dat AZ duurzaam ondernemen zeer serieus neemt. En het allerbelangrijkste: we praten er niet alleen over, de verschillende lopende projecten tonen aan dat we ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen. Onze ambitie is dan ook niet alleen sportief presteren, we streven er daarnaast zeker naar in de toekomst nieuwe groene projecten op te starten.
Robert Eenhoorn
Directeur Algemene Zaken AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk
Artikel geplaatst op: 02 maart 2017 - 17:42

Gerelateerd

Delen