column Rob van de Pas: Onbewust onbekwaam

Stem Rudmer Heerema (VVD)
Zo’n politieke kop boven een column in NH Zaken heeft wel iets broeierigs, vind ik zelf. Een ondernemer én columnist die in het grootse businessblad van Noord-Holland boven het Noorzeekanaal openlijk steun vraagt om op een kandidaat van de VVD te gaan stemmen. Heeft die columnist zelf politieke aspiraties of wellicht binding met die partij in de Tweede kamer?
Nee, maar de eerlijkheid gebied mij wel om u te verklappen, dat ik ruim een kwart eeuw lid ben geweest van dezelfde partij als Rudmer Heerema. Tien jaar geleden heb ik mijn lidmaatschap keurig ingeleverd bij de VVD, omdat ik te vaak mijn mening moest bijstellen om op dezelfde golflengte van de partij te kunnen blijven. Daarnaast is het ook redelijk comfortabel om als stukjesschrijver niet direct politiek gebonden te zijn.
Daartegenover staat wel weer dat mijn politieke denkbeelden de laste jaren niet extreem zijn veranderd en dat ik dus op 15 maart wel op één van liberale partijen ga stemmen. Althans, als die partij een redelijke kans maakt om in de Tweede Kamer te komen. Tot zo ver mijn politieke COMING OUT. Vanwaar dan mijn ‘opruiende’ titel boven deze column? Simpel! Onze regio verdient in de landelijke politiek een broodnodige regionale vertegenwoordiging. Ons economische gebied is echt zwaar ondervertegenwoordigd op de verschillende kandidatenlijsten van de 31 politieke partijen, terwijl de uitdagingen voor onze regio talrijk zijn.
Kan onze innovatieve agribusiness ook in de toekomst door ontwikkelen, rijden er straks ook nog regelmatig intercitytreinen naar ons deel van de Randstad en gaat de regio echt profiteren van windenergie op zee en hoe gaan we dat verantwoord toepassen? Het zijn allemaal belangrijke regionale vragen waar de landelijke politiek grote invloed op heeft. Alkmaarder Rudmer Heerema (39) woont en leeft in het hart van onze provincie en weet inmiddels precies hoe de hazen lopen in de Haagse politieke wandelgangen. Rudmer is woordvoerder voor de onderdelen Sport en Economische Zaken. Hij zit dus redelijk dicht bij het vuur en heeft de juiste ingangen bij de ministeries die belangrijk zijn voor de sportieve en zakelijke ontwikkelingen in onze provincie.
Rudmer Heerema staat op dit moment op plaats 40 van de kandidatenlijst voor de VVD. Op basis van het huidige aantal Kamerzetels een verkiesbare plek, maar volgens de laatste peiling van Maurice de Hond wordt het toch wel krappe sokken voor Rudmer. Om te voorkomen dat Rudmer Heerema verloren gaat als pleitbezorger van de Noord-Hollandse economische belangen verdient hij onze voorkeurstem. Als 16.000 mensen het hokje 40 van Rudmer Heerema (VVD) ROOD maken hebben wij ook de komende vier jaar de sympathieke Alkmaarder voor ons in Den Haag zitten.

Rob van de Pa
s
Senior trainer - coac
h
r.vandepas@kennethsmit.co
m

Artikel geplaatst op: 08 maart 2017 - 14:29

Gerelateerd

Delen