'Ik houd van de afwisseling' Simone Groot is van vele markten thuis

Energie is hét sleutelwoord bij Simone Groot, want het spat ervan af tijdens een gesprek met de ondernemende onderneemster. "Op de een of andere manier schijn ik dat uit te stralen", lacht ze. En daar is geen woord van gelogen. Maar ook kunnen haar eigenschappen als enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen, sterke sociale vaardigheden en een commerciële instelling niet worden ontzegd.

Simone Groot. (Foto: aangeleverd)


Als interim-, verander- en organisatiemanager voelt ze zich als een vis in het water wanneer ze haar skills kan inzetten in welke tak van sport dan ook. Met haar bedrijf Simago werpt ze een frisse en kritische blik op ondernemingen die meer klanten c.q. omzet willen genereren. Vanaf 1990 is de in Zwaag woonachtige Simone betrokken bij het bedrijfsleven, waar ze naar eigen zeggen 'vanaf de werkvloer groot is geworden in het interim- en hospitality management'.

Uitdaging


"Op partyschepen heb ik voor groepen en bedrijven vele mooie arrangementen en productpresentaties mogen organiseren. Nog ben ik mede-eigenaar van een tweetal riviercruiseschepen waarmee fiets- en vaarvakanties worden ondernomen. Het lijkt me gewéldig om riviercruiseschepen te managen en stroomlijnen via Enkhuizen, Marken, Hoorn, Volendam en Medemblik. Om een samenwerking aan te gaan met verschillende partijen, zodat het toerisme meer verdeeld wordt. Ik ben gek op de toeristische sector die me elke dag weer boeit. Ik zie het als een uitdaging om steeds weer nieuwe bezoekers naar Holland boven Amsterdam te trekken."

Afwisseling


Naast de hotel-, evenementenbranche, riviercruises, vakantieparken en andere recreatieve en toeristische ondernemingen is Simago inzetbaar in meerdere sectoren, want Simone is bijna van alle markten thuis. "Ik vind het juist een uitdaging om een project aan te pakken waar ik nog niet eerder mijn tanden in heb gezet. Bovendien houd ik van de afwisseling."
Sinds ze op haar 40e besloot haar eigen business op te zetten, gaat het de spontane blondine voor de wind. "Ik ben heel gelukkig zoals het nu gaat. Het maakt me blij als de veranderingen die ik doorvoer worden geaccepteerd. Dat de klant met me meedenkt en dat het uiteindelijk voor alle partijen veel resultaat oplevert. Ook vind ik het heerlijk om mijn agenda in te vullen zoals ík het wil." Dat ze daarin weleens te hard gaat, noemt ze haar valkuil. "Haha, ja ik heb teveel energie, maar dat krijg ik ook van mijn werk!"

Artikel geplaatst op: 24 juli 2016 - 14:47

Gerelateerd

Delen