Otto's: kantooroplossingen sinds 1876

v.l.n.r.

Voor de nieuwe driekoppige directie (vijfde generatie), Jacob de Jong, Maurits Otto en Arie Drost, zijn het roerige tijden bij Otto’s Alles Voor Kantoor. Zo is men druk bezig met de integratie van POA Alles Voor Kantoor uit Alkmaar en het 140-jarig bestaan van Otto’s. Het familiebedrijf faciliteert zoals de bedrijfsnaam doet vermoeden alles voor het kantoor.
Overigens bedient het oudste kantoorcentrum van Noord-Holland niet alleen bedrijven (met name MKB), maar ook zorginstellingen, overheid en particulieren. De totaaloplossing omvat vijf business units; kantoor- en projectinrichting, kantoormachines, ICT-oplossingen, printoplossingen en kantoorsupplies. Alle activiteiten worden ondersteund door de eigen serviceorganisatie. Zo heeft men al decennia lang een eigen binnenhuisarchitect, ontwerpstudio, monteurs en IT engineers. Vanuit de 1700 m2 grote showroom in Broek op Langedijk (Broeker Werf 14) is het verzorgingsgebied Noord-Holland, maar online bedient de kantoorspecialist inmiddels de hele Benelux.

Vijfde generatie


De vijfde generatie neemt het stokje over van Karel Otto. Laatstgenoemde en tevens vierde generatie is 31 jaar aan het roer geweest bij Otto’s. Ondanks het 140-jarig bestaan ziet Maurits Otto nog vele kansen: “Wij hebben een gigantisch klantenbestand en netwerk, helemaal met POA erbij. Wij komen er desondanks toch regelmatig achter, dat men ons alleen kent van onze Canon en Kyocera multifunctionals met een servicecontract of van de kantoorinrichting. Wij bieden de klant oplossingen voor elk budget, wat ook meteen ontzorgt en zorgt voor efficiency.” Als voorbeeld noemt Otto het printerparkbeheer en toner management van de klant. Zodoende heeft de klant er geen omkijken meer naar.

Alles onder één dak


Jacob de Jong benadrukt met name het ‘one stop shopping’ principe: “Onze klanten vinden het prettig, dat zij bij Otto’s alles onder één dak vinden. Één leverancier, één aanspreekpunt en één factuur.” Daarnaast legt de nieuwbakken directeur de overige toegevoegde waarde uit: “Op het gebied van inrichting hebben wij een eigen 3D-ontwerpstudio en binnenhuisarchitect. Wij denken met de klant mee en bovendien ziet hij of zij meteen hoe het kantoor of pand eruit komt te zien met het gekozen meubilair. Ook de andere businessunits bestaan uit teams van specialisten. Een andere grote kracht van ons is het persoonlijke contact.”
Met de nieuwe directie en tevens vijfde generatie volgt er een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van dit trotse Noord-Hollandse familiebedrijf.

Artikel geplaatst op: 09 mei 2016 - 12:00

Gerelateerd

Delen