Verkoopprijs grond bedrijventerrein De Vaandel verlaagd

Wethouder Monique Stam van Heerhugowaard vindt dat ze het niet anders kan zeggen: De Vaandel is een ideale vestigingslocatie voor bedrijven. "De ligging is pal aan de Westfrisiaweg, de vernieuwde oost-westverbinding in Noord-Holland-Noord waarvan de aanleg in Heerhugowaard onlangs is gestart. Goed bereikbaar voor bedrijven. En ook voor werknemers is De Vaandel aantrekkelijk. Het ligt dichtbij de woonkern en vlakbij het NS-station. En, ook niet onbelangrijk, Heerhugowaard is een gemeente waar nog steeds aantrekkelijk geprijsde nieuwe woningen worden gebouwd."

Wethouder Monique Stam met Jos van der Linden, Managing Director bij Ammeraal Beltech, bij de nieuwe Westfrisiaweg langs De Vaandel. (Foto: aangeleverd)

Met het einde van de economische crisis in zicht, heeft de gemeente de afgelopen jaren haar huiswerk in De Vaandel gedaan. Wethouder Stam. "Er is een overschot aan bedrijventerreinen in de regio. Daar kunnen we niet omheen. En daar hebben we onlangs in de regio naar aanleiding van een rapport van de Stec Groep afspraken over gemaakt. We zijn realistisch. De ontwikkeling van De Vaandel zal de komende jaren voornamelijk rondom de Westfrisiaweg plaatsvinden. Daarmee wordt De Vaandel samen met De Zandhorst een werkgebied langs deze belangrijke provinciale hoofdweg. De Vaandel als laatste uitleggebied voor nieuwe bedrijvigheid. Wij zien langs de N242 en de Westfrisiaweg in Heerhugowaard dan ook een vitale economische zone ontstaan met nieuwbouw in De Vaandel en vernieuwbouw in De Zandhorst."

De wethouder lijkt het gelijk aan haar zijde te hebben. De economie trekt aan. Op dit moment zijn er grote verbouwingen van bedrijfspanden in De Zandhorst langs de N242 en de Westfrisiaweg zichtbaar en begint Stammis Horeca Verhuur dit jaar met nieuwbouw in De Vaandel. Wethouder Stam: "We hebben bovendien de verkoopprijzen van onze grond aangepast. Voor ons geldt dat we met iedere ondernemer het gesprek aan gaan over wat we voor elkaar kunnen betekenen." Duurzaamheid is een andere troef in De Vaandel. "Bedrijven hebben straks de mogelijkheid aan te sluiten op een duurzame energiering waarmee ze goedkoop gebruik kunnen maken van groene energie. Een uniek ondernemersinitiatief door en voor bedrijven in Heerhugowaard. Het college steunt dit initiatief."

Het zuidelijk deel van De Vaandel, ook gelegen aan de Westfrisiaweg, krijgt een bredere bestemming. Wethouder Stam: "We zijn op dit moment in gesprek met Heliomare en de Aloysius Stichting over de vestiging van een speciale onderwijsvoorziening met specifieke voorzieningen voor kinderen. Een logische ontwikkeling, want we zien dat Heerhugowaard veel maatschappelijke en zorgvoorzieningen aan zich bindt. De komst van het nieuwe ziekenhuis is een extra aanjager. In De Vaandel Zuid zijn kruisbestuivingen tussen zorg, welzijn en bedrijvigheid mogelijk. We laten dit stukje stad spontaan groeien." Het noordelijk deel van De Vaandel zal de komende jaren niet ontwikkeld worden. Wat betreft de wethouder kan daar best een veld met zonnepanelen komen. Wellicht een van de grootste van Nederland.

Volgens wethouder Stam merkt de gemeente het dat de markt voorzichtig weer aantrekt: recentelijk vestigde Stammis Horeca Verhuur zich in De Vaandel. Arjan Groen, directeur Stammis Horeca Verhuur, motiveert zijn keuze als volgt: "Als onderneming zijn wij groeiend. Ons huidige pand biedt geen mogelijkheden meer om verder uit te breiden. Tijdens onze zoektocht naar een andere locatie hebben we in de gemeente Heerhugowaard een partij gevonden, die goed meedenkt met de ondernemer en hierdoor is een win-win situatie behaald. In de gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd, stond maatwerk voorop. Samen met de adviseur bedrijven van de gemeente en het verkoopteam De Vaandel, hebben we gezocht naar de juiste mix van vestigingvoorwaarden in De Vaandel. Duurzaamheidsmaatregelen zoals aansluitmogelijkheden op de asfaltcollector en de duurzame ring zijn een pré geweest. Binnen een maand waren we er uit."
Eerder vestigden zich op De Vaandel al Ammeraal Beltech, een productiebedrijf van transportbanden en Digitron, een leverancier van schakel- en bedieningskasten.

Artikel geplaatst op: 27 mei 2015 - 14:23

Gerelateerd

Delen