MiDashboard wint Het Groot Noord-Hollands Idee 2014

Bastiaan Burgwal heeft met MiDashboard Het Groot Noord-Hollands Idee 2014 gewonnen. Hij had volgens de vierkoppige jury zijn idee het beste uitgedacht. Juryvoorzitter Hans Biesheuvel zei dat MiDasboard in een behoefte voorziet en prima schaalbaar is. “Over het verdienmodel heeft Bastiaan goed nagedacht en hij lost wel een probleem op voor zowel investeerders als voor andere mogelijke stakeholders zoals banken”, aldus Biesheuvel.

MiDashboard is een platform voor investeerders en financiers binnen het MKB en biedt hen real-time inzicht in hun investeringen in MKB bedrijven. Door een beter inzicht en het verkleinen van de informatie asymmetrie krijgt de investeerder of financier een beter inzicht in de risico’s en kansen en kan hij de onderneming waarin hij investeert helpen bij het beter ondernemen. Op deze manier maakt miDashboard MKB bedrijven net zo interessant voor investeerders als beursgenoteerde bedrijven. “Fondsen en banken willenmet ons in zee en een proef doen”, zegt Burgwal.

De Dragons waren Andries Borgeld van Bo-Mij, Hans Biesheuvel van ondernemersvereniging ONL, Rudmer Heerema, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de fractie van de VVD en Annette Wassenaar van Yellow Walnut.

Pitches

De presentatie van Dennis van der Laan over zijn sponsorverhaal Xpedition Gold en zijn ervaringen bij Sotchi kon hij ondanks de haperende dia techniek duidelijk verwoorden. Spreek met je sporters duidelijk af dat de zichtbaarheid van de sponsor heel belangrijk is. En bij een nieuw sponsorcontract garandeert hij zelfs een rendement van 300% op het sponsor geld. Cijfers die bij de ondernemers zullen blijven kleven.

De andere pitches naast die van Bastiaan Burgwal van miDashboard waren:

  • Nick Timman van Graphyon
  • Nina Zwagerman van First Blue
  • Rob Katers van Brick Blocks
  • Sylvia Schutz van FiQsu
  • Onno Jansz van NCMO

De tweede editie van Het Groot Noord-Hollands Idee is wederom een succes gebleken, volgens organisatoren Rob van Loon en Robert-Jan Knook. “We gaan dit zeker volgend jaar opnieuw uitrollen en het concept dan verder verfijnen.”

Artikel geplaatst op: 01 april 2014 - 13:06

Gerelateerd

Delen