Geslaagde start zangconcours

DEN HELDER - Het spits is er af, afgelopen zaterdag streden elf dames voor vier plaatsenin de finale, die gehouden wordt op 29 maart. In een goed gevulde zaal kon het aanwezige publiek genieten van een ware zang-battle. De deelneemsters brachten zeer uiteenlopende genres ten gehore, waardoor het tot de laatste moment bleef boeien.
(Foto: aangeleverd)

De uit Breezand afkomstige Jolanda Grijpstra durfde het zelfs aan om tussen het geweld van nummers van Anouk, Adele enz. op het toneel te verschijnen met drie klassiek gezongen nummers hetgeen veel applaus opleverde van het aanwezige publiek. Na elk optreden volgde een vakkundige beoordeling door de jury, bestaande uit Peter en Patricia Derks en Nico Laagland Winder. Het publiek kon zelf ook actief deelnemen en was daarmee het vierde jurylid. Massaal werden de stembiljetten in de rode bak bij de jury ingeleverd. Als dank voor deze actieve deelname werden er prijzen onder het publiek verloot, te weten diner- en bowlingbonnen, entree- en VIP kaarten voor het grote sixtiesfeest op 12 april waar als hoofdact The Animals zullen optreden.
De vier dames die doorgaan naar de finale zijn Lotte Schuiling, Suzanne Wisgerhof, Jolanda Grijpstra en Andrea van de Klooster. Zaterdag 15 maart betreden de zangers het strijdtoneel, waarbij aan het einde van de avond vier heren zich bij de vier dames zullen voegen voor de finale op 29 maart. Dan zal ook de Britse formatie The Fortunes hun opwachting maken voor een spetterend optreden. De heren die zaterdag op het toneel zullen verschijnen zijn Jeroen Stobbe, Robin Camphuisen, Dik Dekker, Rem Kloosterman, Gerard Willems, Klaas Visscher, Davor Visser, Stefan van Loon en Brain Elzinga. In de pauze is er een optreden van de bekende Helderse zanger White Mack met nummers van onder andere Bee Gees, Elvis Presley, Foreigner en The Scorpions. Zaterdag 22 maart is het de beurt aan de bands waarvan er drie doorgaan naar de finale op 19 april. De deelnemende bands zijn: The Fuse, Americana, High Pressure, Gentle Noon, Zanddijk 66, Funky Goodtime en Early Sunset.
Kaarten kosten zowel in de voorverkoop als aan de zaal slechts vijf euro, met de entreekaart kan men actief deelnemen als vierde jurylid, maakt men kans op vele te verloten prijzen en krijgt men aan het einde een kaart om de finale bij te wonen op 29 maart. De zaal gaat zaterdag om 19.00 uur open en de eerste deelnemer zal om 19.30 uur starten.
Artikel geplaatst op: 11 maart 2014 - 10:11

Gerelateerd

Delen